Crearea unui cont

Pentru a putea accesa platforma RAL Online trebuie sa aveti un cont. Daca nu aveti deja, in sectiunea RAL Online - Inregistrare puteti crea unul.

 

Un cont va contine:

 
  • informatii de identificare si contact
  • informatii privind expeditia marfurilor
  • un nume de utilizator si parola
Nota: numele de utilizator va fi adresa Dvs. de e-mail.

 

Sectiunea de inregistrare este disponibila doar daca nu sunteti deja autentificat. Accesati RAL Online in meniul principal apoi urmati instructiunile si legatura din casuta stanga.

 

Datele pe care trebuie sa le completati la inregistrare sunt diferite in functie de profilul Dvs. - companie cu sediul in Romania, companie cu sediul in afara Romaniei, persoana fizica. De asemenea, daca sunteti deja clientul nostru (aveti cel putin o factura emisa de RAL) procedura este simplificata.

Inainte de a incepe completarea datelor selectati profilul Dvs. in casuta stanga a paginii.

 

Date necesare pentru inregistrarea unei companii cu sediul in Romania:

  • date de identificare si facturare
  • adresa sediului
  • adresa de expeditie (daca este diferita de adresa sediului)
  • date de contact (telefon, fax, email, pagina web)
  • contul de administrator

Ce este contul de administrator? 

Datele cerute pana la sectiunea 'Contul de administrator' se refera la compania Dvs. Datele contului de administrator se refera la datele Dvs. personale: date de identificare, contact si autentificare pe RAL Online.

De cate ori va autentificati cu aceste date aveti acces la toate informatiile despre relatia companiei Dvs. cu RAL si puteti plasa comenzi online pentru companie. Totodata de pe acest cont puteti crea sau dezactiva alte conturi de utilizator pentru colegii Dvs. in sectiunea RAL Online - Administrare conturi.

 

Aceste conturi personale pe care le creati ulterior au de asemenea dreptul de a vedea informatiile si plasa comenzi online, dar nu au drept de administrare (nu pot crea sau dezactiva alte conturi). In acest fel fiecare persoana care are dreptul sa plaseze comenzi online catre RAL in compania dvs. va avea propriul sau nume de utilizator si parola de autentificare. De asemenea fiecare comanda online va avea atasata ca informatie persoana care a plasat-o. In momentul in care o astfel de persoana paraseste compania sau nu mai are dreptul de a plasa comenzi este suficient sa ii dezactivati contul.

 

Date necesare pentru inregistrarea unei companii cu sediul in afara Romaniei:

Informatiile care trebuiesc introduse sunt similare celor pentru o companie cu sediul in Romania cu exceptia:

- numarului de inregistrare in Registrul Comertului, care nu mai este necesar

- Codului Unic de Inregistrare care este inlocuit de VAT ID

 

Date necesare pentru inregistrarea unei persoane fizice

Aceleasi informatii, cu exceptia:

- datelor de identificare, care sunt specifice persoanelor fizice (nume, prenume, CNP)

- spre deosebire de companii, persoanele fizice nu pot asocia contului mai multi utilizatori cu date de identificare distincte

 

Date necesare pentru inregistrarea unei companii sau persoane fizice care a mai cumparat de la RAL

Daca aveti cel putin o factura emisa de RAL catre Dvs. procedura de inregistrare este simplificata deoarece deja figurati in baza noastra de date. Trebuie doar sa luati legatura cu Dep. Vanzari care va va furniza pe loc un nume de utilizator si parola, impreuna cu completarea eventualelor informatii lipsa din contul Dvs.

 

 

Nota: Pentru autentificare va trebui sa introduceti adresa Dvs. de e-mail ca nume de utilizator si parola specificata